X10 Kućna Automatizacija

PDFŠtampaEl. pošta

Sistem kućne automatike (takođe nazvan pametna kuća) je sistem koji u najširem smislu podrazumeva integraciju raznih, pre svega električnih, uređaja u domaćinstvu u sistem kojim se može upravljati na različite načine. U skladu sa životnim stilom, navikama i potrebama korisnika, sistemom se upravlja univerzalnim daljinskim upravljačem, mobilnim ili fiksnim telefonom, računarom ili ekranom osetljivim na dodir. Postoji čitav niz tehnoloških standarda i protokola kojim je omogućeno upravljanje uređajima u kući. Najčešće korišćeni protokol je X10, zbog mogućnosti da se sistem integriše na već postojeću električnu instalaciju bez građevinskih radova. Kompletna komunikacija između uređaja i upravljačkih modula radi preko postojećih električnih instalacija. Ovakva Pametna kuća je koncipirana po Lego modularnom principu, tako da je lako prilagoditi i optimizovati u skladu sa potrebama i željama svakog korisnika.
"Pametnu" kuću odlikuje manji ili veći stepen automatizacije i integracije svih vrsta sistema (sistema obezbeđenja i sistema koji omogućavaju komfor rada i stanovanja) npr. sistem rasvete može biti podešen tako da u toku dana održava tačno određen nivo svetlosti u sobi tako što namenska automatika pojačava ili smanjuje nivo rasvete ili otvara/zatvara roletne u prostoriji, dok senzori sistema obezbeđenja mogu odrediti da li ima ljudi u prostoriji, tj. da li ima potrebe da se roletne uopšte otvaraju/zatvaraju.
Osim ovoga moguće je jednostavno i brzo aktivirati po želji definisani programski scenario kojim se stambeni prostor prilagođava trenutnoj aktivnosti, raspoloženju ili potrebi svojih stanara. Primeri scenarija mogu biti: gledanje kućnog bioskopa, poseta prijatelja, odlazak na posao, ručak, godišnji odmor itd.
Posebno značajan deo kućne automatike bavi se uštedama energije.

Neke od mogućnosti koje pokriva sistem "Pametne" kuće su:

  • integracija zaštitnog sistema sa dojavom,
  • potpuna kontrola kućne i vankućne rasvete,
  • upravljanje audio i video sistemom,
  • upravljanje grejanjem i hlađenjem,
  • upravljanje roletnama i tendama,
  • upravljanje bazenom, saunom itd.

Kontakt info

Adresa:
Čajnička 28
Beograd
11090
Srbija

Tel/Faks: +381 11 407-1405
Broj mobilnog telefona: +381 64 123-8587
Mail adresa: office@bms.co.rs
web: www.bms.co.rs

PIB: 104574721;
MB: 60322791;
TR: 205-11-0003-73

Pronađi proizvod

Reference

-automatizacija grejanja z...-

pogledajte celu listu klijenata

Anketa

Svrha video nadzora